VSCO Cam®

VSCO Cam® voor Android

Foto's maken en bewerken met deze stijlvolle camera-app

VSCO Cam is een camera-app voor Android bomvol functies waarmee je foto's van hoogwaardige kwaliteit maakt en bewerkt.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Superieure beeldkwaliteit
  • Voorinstellingen
  • Mogelijkheid tot extra filters kopen
  • Uitstekende bewerkingsgereedschappen
  • Aantrekkelijk design
  • Veel mogelijkheden om je foto's te delen

TEGEN

  • Interface lastig te gebruiken
  • Laadtijden zijn lang
  • Bewerken in portret-modus
  • Foto's worden niet automatisch opgeslagen

Uitmuntend
8

VSCO Cam is een camera-app voor Android bomvol functies waarmee je foto's van hoogwaardige kwaliteit maakt en bewerkt.

VSCO Cam vs. de standaard Android camera-app

Met de standaard camera-app van Android kun je goede foto's maken, zeker na versie 4.3 van het besturingssysteem. VSCO Cam heeft echter een superieure verwerkingstechnologie en een hele zwik bewerkingsmogelijkheden en filters om het allerbeste uit je foto's te halen.

Bij het testen van de app op een Samsung Galaxy Nexus maakten we diverse foto's met de standaard instellingen van VSCO Cam en de camera-app van Android. In alle gevallen zagen de foto's gemaakt met VSCO Cam er beter uit. De kleuren waren feller, beelden scherper, de witbalans was beter en de beelden waren beter belicht.

Nog niet overtuigd? VSCO Cam heeft ook nog eens een enorm aantal voorinstellingen en bewerkingsgereedschappen. Met de voorinstellingen voeg je filters toe aan je foto's, zoals bij bijvoorbeeld Instagram. Met een schuifbalk kun je deze filters nog aanpassen, zodat je foto er precies zo uit ziet zoals jij dat wilt. Je krijgt 10 van deze zogenaamde presets bij de app en kunt meer aanschaffen via een in-app aankoop.

De bewerkingsmogelijkheden zijn net zo goed als die van andere gratis foto-apps voor Android (waaronder Photoshop Express). Er zijn instellingen voor belichting, contrast, verzadiging, schaduwen en nog veel meer, die makkelijk aan te passen zijn met een schuifbalk. Ook zijn er handig tools voor bijsnijden en roteren.

VSCO Cam heeft ook goede mogelijkheden om je foto's te delen. Je deelt je foto's via Instagram, Facebook, e-mail, WhatsApp, Twitter en nog veel meer.

Niet altijd even gebruiksvriendelijk

VSCO Cam ziet er schitterend uit. Het minimalistische design is stijlvol en aantrekkelijk, ondanks dat het af en toe het fotograferen zelf belemmert (de optische zoeker is bijvoorbeeld niet full screen)

In het begin is VSCO Cam lastig om te gebruiken, omdat de interface zo anders is dan het standaard Android ontwerp. Er is geen tutorial, en die missen we toch wel, zeker omdat een aantal iconen niet echt duidelijk zijn. Omdat de standaard "terug"-knop je helemaal uit de app haalt, moet je achterstevoren door de app navigeren, wat behoorlijk irritant is. 

Er zijn echter niet alleen maar minpunten aan de interface. Met de schuifbalken kun je heel precies je foto's bewerken en om de originele foto te zien, hoef je de schuifbalk alleen maar ingedrukt te houden, wat erg handig is.

We hopen in de toekomst wat verbeteringen te zien. Momenteel gaat de app niet in landscape-mode tijdens het bewerken, crashte hij regelmatig en laat de laadsnelheid nogal wat te wensen over. Ook moet je de foto's handmatig opslaan, in plaats van dat ze direct op je SD kaart verschijnen.

Conclusie

VSCO Cam is een uitstekend alternatief voor de standaard camera-app van Android. De app maakt mooie foto's, heeft veel bewerkingsmogelijkheden en ziet er fantastisch uit. Helaas heeft VSCO Cam wel wat verbeteringen nodig om handiger en makkelijker in gebruik te worden.

Meeste downloads Fotografie voor android

VSCO Cam®

Download

VSCO Cam® 102

Beoordelingen about VSCO Cam®

Promotie×